Wanneer we half de jaren negentig smoorverliefd worden op de wijnen en wijngaarden van de idyllische Languedoc-regio, is Pierre Clavel een van de exponenten van deze uit zijn as herrezen regio. We herinneren ons nog levendig de fruit gedreven, dikke, dense wijnen, die ons en vele volgelingen bakken intens drinkplezier verschaften en de marathon proeverijen en nachtelijke braspartijen in Assas op Mas Périé kunnen nog steeds een gelukzalige glimlach op ons gezicht toveren.

Ook al is het ondertussen enkele jaren geleden dat we de wijnen van Clavel hebben aangeboden – laat ons stellen dat onze wijnstijlen niet echt meer compatibel waren – de zalige foto van Pierre in onze winkelruimte heeft altijd een prominente plaats blijven innemen. En daarvoor zal dan waarschijnlijk wel een heel goede reden geweest zijn, want toen we eerder toevallig een fles Garrigues 2019 proefden, werden we plots 25 jaar terug in de tijd gekatapulteerd. Rijp, vol, krachtig maar dan met een elegant jasje dat we misschien zelfs durven typeren als vintage 2020. De opvolgproeverij van de recente jaargangen Le Mas, Bonne Pioche en Copa Santa bezorgde ons terug dezelfde vlinders in de buik als een kwart eeuw geleden.

De wijnen van Pierre & Estelle Clavel zijn terug met een dikke, vette T. En om dat te vieren geven wij gans de maand oktober op al zijn wijnen 10% korting, ongeacht aantallen of samenstelling.

Nieuwste wijnen

Witte wijn
  • Witte wijn
  • Rode wijn
  • Schuimwijn

Nieuws van Wijnen De Kok

Beste wijnliefhebber, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste wijnen.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord